lauantai 13. helmikuuta 2016

Suklaakrokantti keksipohjalla

Yleensä ottamani ruokakuvat eivät ole hirveän onnistuneita, mutta tällä kertaa olen tyytyväinen. Ja olen iloinen, että kaikista kuvista juuri tämä onnistui, sillä tälle herkulle pitää tehdä oikeutta.



Tarvitset:
•150g Domino-keksejä
•50g margariinia
•1dl kuohukermaa
•0,8 dl sokeria
•0,2 dl tummaa siirappia
•12,5 voita
•150g Fazerin sinistä 

Tee näin:
-Sulata margariini ja sekoita se murskattuihin kekseihin
-Painele seos pieniin metallisiin vuokiin pohjalle ja reunoille ja vie ne jääkaappiin


-Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa ja anna kiehua noin 20 min
-Kun seos alkaa saostua, kaada sitä keksipohjien päälle ja vie ne takaisin jääkaappiin (voit testata, onko krokantti valmista, tiputtamalla pisaran seosta kylmään veteen. Mikäli seos jähmettyy ja voit muotoilla siitä pienen pallon, se on valmista vuokiin kaadettavaksi)


-Jähmettymisen jälkeen irrota leivokset vuuista.
-Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa. Vahdi suklaata tarkasti, jottei se pala.
-Levitä suklaa krokantin päälle ja anna taas jähmettyä jääkaapissa.


-Nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti